Despre calitatea continutului unei lucrari de diploma… eseuri personalizate Cautam redactori pentru redactare lucrari de licenta la comanda Moduri folositoare de a-ti petrece vacanta de vara Relatia cu parintii in facultate Vrei 10 pentru proiectul tau de licenta ? Inventar pentru camera de camin Locuri de munca pentru studenti fara experienta Student la camin sau in chirie? Temele la seminar – ultima ta problema Dai licenta la o facultate de drept? Ce cariera iti ofera studiile in administrarea afacerilor Proiecte de diploma la istorie Teme de licenta la ASE Servicii profesionale de scriere de text Ce trebuie sa stii despre plagiat Prioritatile tale in facultate Special pentru studentii care merg la doua facultati Tu ce faci de 1 Mai? Pregatirea materialelor pentru o lucrare de licenta de nota maxima Am putea oare vreodata sa privim Muntii Bucegi ca pe ceva obisnuit,comun? Succesul Arbitrajul comercial international – prezentare generala Care a fost sursa de inspira?ie în crearea produselor Performanta in organizatie Reflectii despre asistenta sociala O lacrim? are întotdeauana r?d?cini mai adânci decât un zâmbet Comunicarea interpersonala O lupta intre doua suflete Uniunea European?: aspecte democratice Razboiul Troiei, in versiune informatica De ce mi-as dori sa scriu? VALORI Problema Dirichlet Criza economica si caderea SUA mai mult “gol” decat substanta Naturopathy LEGENDA MODERN Natura este un dar oferit de Dumnezeu, insa noi, oamenii, nu il apreciem la adevarata sa valoare Prezentul Abandonul scolar in randul adolescentilor Fosta Jugoslavie – efect al influentelor politice si culturale din zona CRIZA BERLINULUI CE MANCAM CA SA FIM SANATOSI? Adevarul si minciuna Boala sarutului –Mononucleoza infectioasa Fotbalul global. O chestiune de viata si de moarte? Nu, o chestiune de bani Despre Bucovina evaluarea posturilor pentru stabilirea sistemelor motivationale TE IUBESC, DAR NU PREA! Motivation is a fundamental concept in psychology Frumosul este o nevoie de lux a omului. Analiza mecanismului de transmisie a politicii monetare TREI. De unde trei! comunicare din cadrul unei organiza?ii non-guvernamentale Sa iti pastrezi sufletul de copil, adult fiind, e aproape o necuviinta Relatia dintre performanta, specializare si competenta tema generala a guvernantei corporative APROBAREA PROIECTELOR DE BUGET Responsabilitatea sociala Industria auto Is advertising simply a superficial exercise in making people buy something they don’t actually need? Deontologia jurnalistica, realitate in teren sau himera uitata prin bancile amfiteatrelor? Drum, drumuri...

Sa iti pastrezi sufletul de copil, adult fiind, e aproape o necuviinta

Sa iti pastrezi sufletul de copil, adult fiind, e aproape o necuviinta, o ciudatenie si daca ai indrazneala sa arati acest lucru, risti sa primesti sfaturi binevoitoare de genul: “Lasa copilariile! Este vremea sa te maturizezi!”.
Sunt lucruri marunte care imi spun ca sunt doar un copil mare, desi trebuie sa recunosc ca lumea in care traiesc m-a pervertit intr-atat incat uneori imi este rusine ca nu sunt ca majoritatea oamenilor normali.
Totusi unele lucruri au ramas neschimbate si la pastrez in suflet ca pe niste comori fragile ce trebuie ascunse de ochi prea iscoditori. La fel ca in copilarie, inca mai simt ca jucariile au suflet, ca sufera daca sunt abandonate, ca se bucura daca sunt pretuite, ca sunt fericite de atentia ce li se ofera. Inca simt consolare atunci cand dorm cu oita mea in brate,  inca ma intind sa o ridic de jos daca imi cade din pat - “sa nu raceasa”.
Inca mai sunt fascinata de curcubeu si ma bucur de fiecare pe care il intalnesc ca si cum special pentru mine acesta se desfasoara intre cer si pamant.
Ajunsi la varsta maturitatii, ne simtim datori sa adoptam o serie de masti pentru a ne integra cat ma bine in lumea oamenilor mari si seriosi. Trebuie sa vorbim, sa gandim, sa reactionam intotdeauna conform standardelor. Acelasi calapod este aplicat toturor oamenilor iar pentru a fi acceptati si luati in serios, trebuie sa folosim un paravan dupa care sa strigam ca ne incadram in tipare, ca respectam intocmai regulile.
Paravanul asta devine o a doua piele si nici nu ne mai dam seama ca o purtam, devine o parte din identitatea, din sufletul nostru, ajutandu-ne sa uitam ce suntem si ce ne face cu adevarat fericiti, desavarsind pana la urma transformarea.
In felul asta, loviti de amnezie uitam sa fim copii, sa fim naturali si inocenti, sa ne minunam de lucruri simple, dar frumoase.
Cat mai avem bunici, cat mai avem parinti, cat timp ne bucuram odata cu copii nostri de jocuri si jucarii, de desene animate si Mos Craciun, putem cu totiii sa pastram farmecul copilariei in sufletul nostru.
E mai simplu sa fii copil in preajma copiilor, ei iti reamintesc permanent “cum se face”  si daca reusim sa lasam la o parte latura impus serioasa, descoperim din nou copilaria.
Este posibil sa regasim macar o parte din acest taram fermecat al copilariei? Eu cred ca da, trebuie doar sa ne dorim cu adevarat acest lucru, sa incetinim putin, sa nu mai traim in secolul vitezei si sa privim altfel lumea - prin OCHI DE COPIL.

Redactare la Comanda: lucrare de licenta lucrare licenta Lucrari de Licenta Lucrari de Dipoma Proiecte de Diploma Lucrari de Disertatie Referate Master Lucrari de Grad Lucrari Didactice Teze de Doctorat Referate Doctorat Lucrari de Cercetare ptr Doctorat Lucrari ptr Sesiuni de Comunicari Stiintifice Cursuri si Teme de Curs Lucrari de Cercetare Universitara Lucrari de Cercetare Postuniversitara Articole stiintifice ptr publicatii de specialitate Elaborare Discursuri si Comunicari Prezentari Powerpoint