Despre calitatea continutului unei lucrari de diploma… eseuri personalizate Cautam redactori pentru redactare lucrari de licenta la comanda Moduri folositoare de a-ti petrece vacanta de vara Relatia cu parintii in facultate Vrei 10 pentru proiectul tau de licenta ? Inventar pentru camera de camin Locuri de munca pentru studenti fara experienta Student la camin sau in chirie? Temele la seminar – ultima ta problema Dai licenta la o facultate de drept? Ce cariera iti ofera studiile in administrarea afacerilor Proiecte de diploma la istorie Teme de licenta la ASE Servicii profesionale de scriere de text Ce trebuie sa stii despre plagiat Prioritatile tale in facultate Special pentru studentii care merg la doua facultati Tu ce faci de 1 Mai? Pregatirea materialelor pentru o lucrare de licenta de nota maxima Am putea oare vreodata sa privim Muntii Bucegi ca pe ceva obisnuit,comun? Succesul Arbitrajul comercial international – prezentare generala Care a fost sursa de inspira?ie în crearea produselor Performanta in organizatie Reflectii despre asistenta sociala O lacrim? are întotdeauana r?d?cini mai adânci decât un zâmbet Comunicarea interpersonala O lupta intre doua suflete Uniunea European?: aspecte democratice Razboiul Troiei, in versiune informatica De ce mi-as dori sa scriu? VALORI Problema Dirichlet Criza economica si caderea SUA mai mult “gol” decat substanta Naturopathy LEGENDA MODERN Natura este un dar oferit de Dumnezeu, insa noi, oamenii, nu il apreciem la adevarata sa valoare Prezentul Abandonul scolar in randul adolescentilor Fosta Jugoslavie – efect al influentelor politice si culturale din zona CRIZA BERLINULUI CE MANCAM CA SA FIM SANATOSI? Adevarul si minciuna Boala sarutului –Mononucleoza infectioasa Fotbalul global. O chestiune de viata si de moarte? Nu, o chestiune de bani Despre Bucovina evaluarea posturilor pentru stabilirea sistemelor motivationale TE IUBESC, DAR NU PREA! Motivation is a fundamental concept in psychology Frumosul este o nevoie de lux a omului. Analiza mecanismului de transmisie a politicii monetare TREI. De unde trei! comunicare din cadrul unei organiza?ii non-guvernamentale Sa iti pastrezi sufletul de copil, adult fiind, e aproape o necuviinta Relatia dintre performanta, specializare si competenta tema generala a guvernantei corporative APROBAREA PROIECTELOR DE BUGET Responsabilitatea sociala Industria auto Is advertising simply a superficial exercise in making people buy something they don’t actually need? Deontologia jurnalistica, realitate in teren sau himera uitata prin bancile amfiteatrelor? Drum, drumuri...

CE MANCAM CA SA FIM SANATOSI?

In ultimul timp in reviste, pe diverse canale de televiziune aflam cum si-au schimbat modul de viata persoane celebre, cunoscute noua ca artisti, actori, scriitori sau pur si simplu ”bagatori de seama” prin adoptarea unui regim de viata vegetarian sau a unuia veganist.
Fiecare incearca sa isi promoveze cat mai mult modul sau de a trai ca fiind cel mai sanatos pentru om, cel mai etic in privinta drepturilor animalelor si a grijii fata de mediul inconjurator. Bineinteles ca am inceput sa ma intreb: de ce unul sau altul? Este vorba doar de o moda sau este ceva mai profund?
Wikipedia ne spune ca „vegetarianismul este practica unei diete ce exclude toate produsele animale, printre care mezelurile, pestele, stridiile, crustaceele si alte produse obtinute prin macel. Sunt mai multe variante de dieta, unele exclud ouale si/sau alte produse obtinute de la animale, precum lactatele si mierea.”. Referitor la veganism aflam ca „este o dieta si un stil de viata care cauta excluderea folosirii animalelor pentru mancare, imbracaminte sau orice alt scop”
Asa ca, daca veganii nu se apropie de nimic ce are legatura cu animalele vegetarienii insa, sunt mai indulgenti si ne lasa sa consumam –daca dorim- ceea ce produc animalele respectiv, oua, lapte si miere. Adeptii acestor stiluri de viata spun ca dietele pregatite dupa retete stricte sunt sanatoase si satisfac nevoile nutritionale, fiind indicate pentru a diminua riscul aparitiei atacului de cord, cancer de prostata,de colon, scaderea colesterolului si a tensiuni arteriale ridicate.
Dar, ma intreb daca nu cumva prin excluderea acestor produse din alimentatie imi fac mai mult rau, stiut fiind faptul ca exista o stransa legatura intre aparitia bolilor si alimentatie:
- durerile de cap,inflamarea limbii se datoreaza uneori lipsei de vitamine
- cresterea glandei tiroide se datoreaza lipsei iodului
- durerile de picioare, durerile de coloana pot fi un semn al lipsei de     vitaminaB12
- gingiile care sangereaza sunt un semn al lipsei de vitaminaC
- anemia este provocata de o insuficienta de fier
Veganii ne spun ca desi produsele de origine animala sunt bogate in fier, ele pot fi inlocuite cu fasole uscata, legume cu frunze verzi cum ar fi broccoli si varza. Prin consumul de lactate, nivelul de calciu al vegetarienilor este de cele mai multe ori normal dar, in cazul veganilor se poate inregistra o mineralizare a oaselor datorita neconsumului de destule verdeturi frunzoase cum ar fi andive, spanac, morcov. Proteinele din carne se regasesc in ciuperci si soia, zincul in patrunjel, fasole, linte, spanac.
Vitamina B12 se gaseste in carne, fructe de mare si produse lactate iar, aportul scazut poate conduce la probleme ale sistemului nervos, in cazul persoanelor in varsta aceasta nevoie trebuie acoperita de suplimente cu vitamina B12, deoarece corpul lor absoarbe mai greu orice tip de vitamine.
In cazul veganilor, singurele surse sunt suplimentele de vitamina B12 si alimentele imbogatite respectiv, produse din soia, laptele vegetal, cereale, seminte in . 
Motivele pentru care oamenii incep sa duca o viata semi-vegetariana, tin in general de siguranta data de alimentele de origine animala cum ar fi intoxicarea cu mercur la peste, febra aftoasa la oaie, gripa aviara la pasari, hormoni de crestere la animale. Insa, daca este sa ne referim la siguranta data de consumul de fructe si legume nici aceasta nu putem spune ca este 100% pentru ca pot fi contaminate cu reziduu de la pesticide sau alte chimicale interzise folosite pentru a coace fructele mai repede.
Asa ca pana la urma, daca vrem sa mancam sanatos solutiile cele mai bune sunt sa cumparam din magazine specializate hrana bio sau, sa cultivam noi legumele si fructele, sa crestem noi animalele/pasarile fara sa folosim substante care ne pot face rau in timp.

Redactare la Comanda: lucrare de licenta lucrare licenta Lucrari de Licenta Lucrari de Dipoma Proiecte de Diploma Lucrari de Disertatie Referate Master Lucrari de Grad Lucrari Didactice Teze de Doctorat Referate Doctorat Lucrari de Cercetare ptr Doctorat Lucrari ptr Sesiuni de Comunicari Stiintifice Cursuri si Teme de Curs Lucrari de Cercetare Universitara Lucrari de Cercetare Postuniversitara Articole stiintifice ptr publicatii de specialitate Elaborare Discursuri si Comunicari Prezentari Powerpoint