Despre calitatea continutului unei lucrari de diploma… eseuri personalizate Cautam redactori pentru redactare lucrari de licenta la comanda Moduri folositoare de a-ti petrece vacanta de vara Relatia cu parintii in facultate Vrei 10 pentru proiectul tau de licenta ? Inventar pentru camera de camin Locuri de munca pentru studenti fara experienta Student la camin sau in chirie? Temele la seminar – ultima ta problema Dai licenta la o facultate de drept? Ce cariera iti ofera studiile in administrarea afacerilor Proiecte de diploma la istorie Teme de licenta la ASE Servicii profesionale de scriere de text Ce trebuie sa stii despre plagiat Prioritatile tale in facultate Special pentru studentii care merg la doua facultati Tu ce faci de 1 Mai? Pregatirea materialelor pentru o lucrare de licenta de nota maxima Am putea oare vreodata sa privim Muntii Bucegi ca pe ceva obisnuit,comun? Succesul Arbitrajul comercial international – prezentare generala Care a fost sursa de inspira?ie în crearea produselor Performanta in organizatie Reflectii despre asistenta sociala O lacrim? are întotdeauana r?d?cini mai adânci decât un zâmbet Comunicarea interpersonala O lupta intre doua suflete Uniunea European?: aspecte democratice Razboiul Troiei, in versiune informatica De ce mi-as dori sa scriu? VALORI Problema Dirichlet Criza economica si caderea SUA mai mult “gol” decat substanta Naturopathy LEGENDA MODERN Natura este un dar oferit de Dumnezeu, insa noi, oamenii, nu il apreciem la adevarata sa valoare Prezentul Abandonul scolar in randul adolescentilor Fosta Jugoslavie – efect al influentelor politice si culturale din zona CRIZA BERLINULUI CE MANCAM CA SA FIM SANATOSI? Adevarul si minciuna Boala sarutului –Mononucleoza infectioasa Fotbalul global. O chestiune de viata si de moarte? Nu, o chestiune de bani Despre Bucovina evaluarea posturilor pentru stabilirea sistemelor motivationale TE IUBESC, DAR NU PREA! Motivation is a fundamental concept in psychology Frumosul este o nevoie de lux a omului. Analiza mecanismului de transmisie a politicii monetare TREI. De unde trei! comunicare din cadrul unei organiza?ii non-guvernamentale Sa iti pastrezi sufletul de copil, adult fiind, e aproape o necuviinta Relatia dintre performanta, specializare si competenta tema generala a guvernantei corporative APROBAREA PROIECTELOR DE BUGET Responsabilitatea sociala Industria auto Is advertising simply a superficial exercise in making people buy something they don’t actually need? Deontologia jurnalistica, realitate in teren sau himera uitata prin bancile amfiteatrelor? Drum, drumuri...

Fosta Jugoslavie – efect al influentelor politice si culturale din zona

In studiul societatii din zona Europei de sud-est, fosta Jugoslavie poate fi considerata un model, pe teritoriul ei putandu-se observa concret influentele manifestate atat de Imperiul Austro-Ungar, cat si cele manifestate de Imperiul Otoman.
Insa, istoria acestei regiuni incepe cu mult mai inainte, inca de la Marea Schisma din 1054 care a dus la aparitia celor doua centre religioase crestine: Vaticanul – catolic si Constantinopole – ortodox. Separarea intre cele doua religii crestine s-a realizat chiar pe teritoriul fostei Jugoslavei impartit in doua prin care trecea granita dintre Imperiul Roman de Apus si Imperiul Roman de Rasarit. Si astazi, in zona Coastei Dalmate, in insule, gasim preotii glagoliasi – preoti catolici care au scrierea glagolitica, predecesoarea alfabetului chirilic.
Aceasta divizare a dus initial la aparitia a doua religii pe teritoriul unei populatii vorbitoare de aceeasi limba, ulterior ducand si la separarea pe regiuni a triburilor sud-slave. Astfel, croatii sunt catolici cu scriere latina, in timp ce sarbii, muntenegrenii sunt ortodocsi cu scriere chirilica. Insa, diferentele nu s-au oprit aici, istoria creand si ducand la o diferentiere si mai mare intre populatiile sud-slave.
Cucerirea Serbiei, Bosniei si Hertegovinei, precum si a Muntenegrului de catre Imperiul Otoman au dus la aparitia unei a treia religii pe teritoriul acesta aflat la rascruce de influente – religia musulmana.
Diferentele dogmatice au condus la aparitia de diferente culturale, atat in port, cat si in obiceiuri. Ocupatia otomana in zona nu a incurajat dezvoltarea culturala, ci dimpotriva a incetinit evolutia literaturii si culturii sarbe, in timp ce pe teritoriul Croatiei si Sloveniei curentele filosofice si culturale s-au manifestat in acelasi timp cu cele din Europa de Vest.
Si la nivel dogmatic, Imperiul Otoman a avut o influenta nefasta prin administratia haotica si interesata doar de biruri si peschesuri pe care a avut-o, in timp ce stilul prusac, riguros si ordonat, a dus la existenta de dovezi si documente care se pastreaza pe teritoriul croat si sloven pana in zilele noastre.
In zilele noastre, diferentele culturale si religioase si-au spus cuvantul in zona Balcanilor, astfel Croatia plasandu-se in sfera de influenta germana, iar Serbia si Muntenegru in cea rusa si franceza.

Redactare la Comanda: lucrare de licenta lucrare licenta Lucrari de Licenta Lucrari de Dipoma Proiecte de Diploma Lucrari de Disertatie Referate Master Lucrari de Grad Lucrari Didactice Teze de Doctorat Referate Doctorat Lucrari de Cercetare ptr Doctorat Lucrari ptr Sesiuni de Comunicari Stiintifice Cursuri si Teme de Curs Lucrari de Cercetare Universitara Lucrari de Cercetare Postuniversitara Articole stiintifice ptr publicatii de specialitate Elaborare Discursuri si Comunicari Prezentari Powerpoint