Despre calitatea continutului unei lucrari de diploma… eseuri personalizate Cautam redactori pentru redactare lucrari de licenta la comanda Moduri folositoare de a-ti petrece vacanta de vara Relatia cu parintii in facultate Vrei 10 pentru proiectul tau de licenta ? Inventar pentru camera de camin Locuri de munca pentru studenti fara experienta Student la camin sau in chirie? Temele la seminar – ultima ta problema Dai licenta la o facultate de drept? Ce cariera iti ofera studiile in administrarea afacerilor Proiecte de diploma la istorie Teme de licenta la ASE Servicii profesionale de scriere de text Ce trebuie sa stii despre plagiat Prioritatile tale in facultate Special pentru studentii care merg la doua facultati Tu ce faci de 1 Mai? Pregatirea materialelor pentru o lucrare de licenta de nota maxima Am putea oare vreodata sa privim Muntii Bucegi ca pe ceva obisnuit,comun? Succesul Arbitrajul comercial international – prezentare generala Care a fost sursa de inspira?ie în crearea produselor Performanta in organizatie Reflectii despre asistenta sociala O lacrim? are întotdeauana r?d?cini mai adânci decât un zâmbet Comunicarea interpersonala O lupta intre doua suflete Uniunea European?: aspecte democratice Razboiul Troiei, in versiune informatica De ce mi-as dori sa scriu? VALORI Problema Dirichlet Criza economica si caderea SUA mai mult “gol” decat substanta Naturopathy LEGENDA MODERN Natura este un dar oferit de Dumnezeu, insa noi, oamenii, nu il apreciem la adevarata sa valoare Prezentul Abandonul scolar in randul adolescentilor Fosta Jugoslavie – efect al influentelor politice si culturale din zona CRIZA BERLINULUI CE MANCAM CA SA FIM SANATOSI? Adevarul si minciuna Boala sarutului –Mononucleoza infectioasa Fotbalul global. O chestiune de viata si de moarte? Nu, o chestiune de bani Despre Bucovina evaluarea posturilor pentru stabilirea sistemelor motivationale TE IUBESC, DAR NU PREA! Motivation is a fundamental concept in psychology Frumosul este o nevoie de lux a omului. Analiza mecanismului de transmisie a politicii monetare TREI. De unde trei! comunicare din cadrul unei organiza?ii non-guvernamentale Sa iti pastrezi sufletul de copil, adult fiind, e aproape o necuviinta Relatia dintre performanta, specializare si competenta tema generala a guvernantei corporative APROBAREA PROIECTELOR DE BUGET Responsabilitatea sociala Industria auto Is advertising simply a superficial exercise in making people buy something they don’t actually need? Deontologia jurnalistica, realitate in teren sau himera uitata prin bancile amfiteatrelor? Drum, drumuri...

LEGENDA MODERN

Din netimpul lor, zeii isi intorsesera fata catre marginile universului. Nu mai puteau privi catre aceasta planeta zbuciumata. Erau satui de atata ura si violenta. De aceea au hotarat sa lase pentru un timp destinul pamantului in mainile oamenilor. Au ingaduit pana si eliberarea lui Prometeu, care, uluit de atata bunavointa din partea divinilor zei, nu stia cum sa se bucure sau cat sa se bucure de aceasta gratiere divina. Nestiind ce sa faca cu libertatea lui,  ramase neclintit pe stanca pe care fusese legat veacuri de-a randul ,inegrite de timpul universal si al caror numar nimeni nu-l mai stia.

Vazand ca pamantul le apartine, iar universul nu le mai este potrivnic, oamenii au hotarat sa schimbe lumea in care traiau. Au hotarat ca lumea sa stea dreapta, in universul nemarginit, netinand cont de faptul ca infinitatea cosmica este curbata. Imposibilitatea realizarii acestei absurditati nu putea fi inteleasa de mintea destul de riguroasa a pamantenilor. De aceea au inceput cladirea unei lumi noi, mai drepte, mai frumoase, care insa intr-un anumit punct si la un anumit moment se naruia precum manastirea mesterului Manole. Temelia acestei noi lumi se naruia necontenit, revenind la forma initiala, ajungand mereu la acel punct zero al timpului si spatiului. Pana cand nu se stie din ce motiv sau cauza, intreaga lume s-a spart in mii si mii de cioburi, zgomotul lor risipindu-se in infinitatea universului.

Uimit de acest sunet nemaiauzit, Atlas privi in sus spre nemarginirea universului, descoperind cu uimire ca imensul glob ce-i fusese incredintat disparuse si, odata cu el, si greutatea cosmica ce-i impovara umerii de gigant. Cauta incurcat cu privirea un punct de sprijin in acea vastitate cosmica, dar nu stia incotro sa priveasca si un sentiment de spaima necunoscut de el pana atunci incepu sa i se cuibareasca in sufletul sau de titan. Dar undeva in intunecatul univers,pe-o bucata dintr-o margine de lume, un copil floare privea uimit din scranciobul lui de lemn catre uriasul titan. Ochii mari si senini strapungeau nedefinitele spatii, privindu-l mirati si cu neclintita acuzare pe Atlas. Sub aceasta privire, o teama infricosatoare nascuta din sentimentul de vinovatie il facu pe Altlas sa tremure pentru o clipa la gandul ca zeii il vor pedepsi pe el pentru nebunia oamenilor.Privirea lui impersonala, fara margini, se opri pe copilul ce ramasese suspendat intre universuri,cautand sa descopere in el acea rautate caracteristica omenirii.

Dar nu vazu decat o nedefinita tristete in ochii mari si intrebatori ai copilului. Pentru o clipa, Atlas gandi cu raceala ca nu –i pasa ce va face acest copil pierdut in lumea rece a universului, dar el era multumit ca scapase de acea povara cosmica pentru totdeauna. Acum putea face ceea ce voia, nemaipurtind si nemaiavand grija nimanui. Dar curand isi dadu seama ca greutatea imensa a nimicului ce-i apasa umerii uriasi era incomparabil mai grea decat cea a pamantului. In sufletul sau mare, aparu deznadejdea si sentimentul inutilitatii. Din ochii mari, neexpresivi si neinduplecati ai titanului se prelinse o lacrima titanica. Simtea ca sufletul sau se face mii de farame sub greutatea acestei deznadejdi. Nu stia incotro sa priveasca si unde putea sa gaseasca acel ceva ce i-ar fi alinat sufletul. Stia ca in universul intunecat nu gaseste compatimire sau intelegere, iubire sau macar ura. Stia ca universul este impasibil la toate framantarile lui, la trairile lui, la lacrimile lui.

Copilul floare din scranciobul lui de lemn intinse o mana de raza spre obrazul uriasului, pentru a-i sterge lacrimile si pentru a-i magaia nefericirea. Si in acel spatiu cosmic, Atlas simti ceva ce nu simtise de cand se stia, ce nu simtise niciodata pana atunci : IUBIRE. Un val de iubire si duiosie ii incalzi inima, il facu sa simta mangaierea si surasul luminii sa simta ca cineva sufera alaturi de el si ca in acel univers rece tristetea lui apasa si sufletul acestui copil plapand. Amandoi, copil si titan, varsau lacrimi amare pentru lumea pierduta si pentru golul lasat de aceasta in vastitatea infinitului. Lacrimile lor curate si grele se impreunau cazand in picuri grei peste cioburile pamantului . Si aceste lacrimi au vindecat pamantul facandu-l mult mai frumos.

Atlas isi imbratisa nepretuitul odor renascut din lacrimile sale si ridica ,cu multa dragoste, imensul glob pe umeri. Iar pe copilul floare de la care invatase si primise atata dragoste , titanul il aseza cu grija in scranciobul lui de lemn pe noua margine lume aparuta din lacrimi si iubire.

Redactare la Comanda: lucrare de licenta lucrare licenta Lucrari de Licenta Lucrari de Dipoma Proiecte de Diploma Lucrari de Disertatie Referate Master Lucrari de Grad Lucrari Didactice Teze de Doctorat Referate Doctorat Lucrari de Cercetare ptr Doctorat Lucrari ptr Sesiuni de Comunicari Stiintifice Cursuri si Teme de Curs Lucrari de Cercetare Universitara Lucrari de Cercetare Postuniversitara Articole stiintifice ptr publicatii de specialitate Elaborare Discursuri si Comunicari Prezentari Powerpoint