Despre calitatea continutului unei lucrari de diploma… eseuri personalizate Cautam redactori pentru redactare lucrari de licenta la comanda Moduri folositoare de a-ti petrece vacanta de vara Relatia cu parintii in facultate Vrei 10 pentru proiectul tau de licenta ? Inventar pentru camera de camin Locuri de munca pentru studenti fara experienta Student la camin sau in chirie? Temele la seminar – ultima ta problema Dai licenta la o facultate de drept? Ce cariera iti ofera studiile in administrarea afacerilor Proiecte de diploma la istorie Teme de licenta la ASE Servicii profesionale de scriere de text Ce trebuie sa stii despre plagiat Prioritatile tale in facultate Special pentru studentii care merg la doua facultati Tu ce faci de 1 Mai? Pregatirea materialelor pentru o lucrare de licenta de nota maxima Am putea oare vreodata sa privim Muntii Bucegi ca pe ceva obisnuit,comun? Succesul Arbitrajul comercial international – prezentare generala Care a fost sursa de inspira?ie în crearea produselor Performanta in organizatie Reflectii despre asistenta sociala O lacrim? are întotdeauana r?d?cini mai adânci decât un zâmbet Comunicarea interpersonala O lupta intre doua suflete Uniunea European?: aspecte democratice Razboiul Troiei, in versiune informatica De ce mi-as dori sa scriu? VALORI Problema Dirichlet Criza economica si caderea SUA mai mult “gol” decat substanta Naturopathy LEGENDA MODERN Natura este un dar oferit de Dumnezeu, insa noi, oamenii, nu il apreciem la adevarata sa valoare Prezentul Abandonul scolar in randul adolescentilor Fosta Jugoslavie – efect al influentelor politice si culturale din zona CRIZA BERLINULUI CE MANCAM CA SA FIM SANATOSI? Adevarul si minciuna Boala sarutului –Mononucleoza infectioasa Fotbalul global. O chestiune de viata si de moarte? Nu, o chestiune de bani Despre Bucovina evaluarea posturilor pentru stabilirea sistemelor motivationale TE IUBESC, DAR NU PREA! Motivation is a fundamental concept in psychology Frumosul este o nevoie de lux a omului. Analiza mecanismului de transmisie a politicii monetare TREI. De unde trei! comunicare din cadrul unei organiza?ii non-guvernamentale Sa iti pastrezi sufletul de copil, adult fiind, e aproape o necuviinta Relatia dintre performanta, specializare si competenta tema generala a guvernantei corporative APROBAREA PROIECTELOR DE BUGET Responsabilitatea sociala Industria auto Is advertising simply a superficial exercise in making people buy something they don’t actually need? Deontologia jurnalistica, realitate in teren sau himera uitata prin bancile amfiteatrelor? Drum, drumuri...

Comunicarea interpersonala

Comunicarea este parte integranta din noi, este principala modalitate de integrare in viata sociala si este esentiala pentru supravietuire.
Comunicarea este o caracteristica foarte importanta a omenirii, este abilitatea oamenilor de a-si face cunoscute dorintele, nevoile, ideile, sentimentele, nemultumirile si, fiecare problema, fiecare conflict, fiecare neintelegere, are la baza o problema de comunicare interpersonala.
Elementele verbale, vocale si vizuale sunt metodele cel mai des intalnite care ne ajuta sa transmitem sau sa interpretam mesajele. In opinia mea, metoda vizuala este cea mai importanta, deoarece ne da posibilitatea de fi ajutati de gesturile, mimica si reactiile persoanelor cu care comunicam.
Principalul motiv pentru care comunicam este pentru ca traim impreuna, muncim impreuna, ne ajutam sa ne atingem scopurile si obiectivele, ne simtim in siguranta impreuna cu altii, ne jucam impreuna de mici, ne ajutam sa ne maturizam prin dialog, comunicam pentru prietenie si dragoste. O comunicare ineficienta cauzeaza singuratate, conflicte in relatiile personale si profesionale, insatisfactie si stres psihic.
Metodele de comunicare sunt diferite de la individ la individ, dupa modul in care se face inteles prin mesajele pe care le transmite, iar interpretarea mesajelor se face de catre interlocutor in functie de capacitatea acestuia de a interpreta mesajele primite. De obicei, mesajul primit este interpretat in functie de propriile experiente, credinte si nevoi. De aceea, cred ca este foarte important sa ne adaptam capacitatii de intelegere, nevoilor si dorintelor interlocutorului, intentiilor acestuia, deoarece mesajele transmise lasa, deseori, loc de interpretari. Acest lucru duce la crearea de conflicte, care, la randul lor sunt rezolvate tot prin comunicare, dar necesita o alta abordare printr-o exprimare mai clara.
Cum nu traim intr-o lume perfecta in care toti comunicam la fel, trebuie sa luptam cu un sistem imperfect care are multe capcane si care pot duce la intreruperea procesului comunicarii. Fiecare poate invata sa comunice mai bine alegand sa faca schimbari acolo unde vede ca nu are rezultatele dorite. Procesul comunicarii interpersonale necesita o buna intelegere si o interpretare cat mai corecta a necesitatii si intentiilor oamenilor. In opinia mea, este esential sa cunoastem felul in care mintea noastra functioneaza, comportamentul emitatorului, comportamentul receptorului si sa depasim anumite obstacole incercand sa vorbim si sa ascultam . Ascultatul este o combinatie intre a auzii si implicarea noastra in a intelege ce ni se transmite, iar vorbitul ne ajuta sa punem intrebari pentru a obtine cat mai multe informatii esentiale intelegerii punctului de vedere a interlocutorului.
Este de preferat sa se ajunga la o intelegere comuna asupra cuvintelor pe care le folosim, deoarece cuvintele au sensuri diferite pentru oameni diferiti, in functie de cultura si mediul educational din care provine fiecare.
Sunt de parere ca, incercarea de a intelege sentimentele,exprimarea emotiilor si a gandurilor prin cuvinte potrivite, comportament asertiv si actiuni corespunzatoare, duc la dezvoltarea abilitatilor de comunicare si automat la imbunatatirea vietii sociale

Redactare la Comanda: lucrare de licenta lucrare licenta Lucrari de Licenta Lucrari de Dipoma Proiecte de Diploma Lucrari de Disertatie Referate Master Lucrari de Grad Lucrari Didactice Teze de Doctorat Referate Doctorat Lucrari de Cercetare ptr Doctorat Lucrari ptr Sesiuni de Comunicari Stiintifice Cursuri si Teme de Curs Lucrari de Cercetare Universitara Lucrari de Cercetare Postuniversitara Articole stiintifice ptr publicatii de specialitate Elaborare Discursuri si Comunicari Prezentari Powerpoint