Cerere extras carte funciară: ghid complet pentru obținerea documentului

Cererea de extras de carte funciară reprezintă un proces esențial pentru cei care doresc să obțină informații precise și actualizate cu privire la proprietățile lor imobiliare. În acest ghid detaliat, vom explora pașii necesari pentru a depune o cerere corectă și eficientă pentru obținerea extrasului de carte funciară.

Ce înseamnă carte funciară?

Cartea funciară este un document oficial emis de Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI), care conține informații detaliate despre un teren sau o proprietate. Aceasta include date referitoare la proprietar, suprafață, amplasament, și alte detalii importante.

Pașii pentru depunerea cererii

Pentru a obține un extras de carte funciară, urmați acești pași esențiali:

  1. Contactați OCPI: Începeți prin a lua legătura cu biroul OCPI din zona dumneavoastră pentru a obține informații specifice cu privire la procedurile și documentele necesare.

  2. Completează Cererea: Obțineți formularul de cerere de la OCPI și completați-l cu atenție. Asigurați-vă că furnizați toate informațiile corecte și complete.

  3. Documente Adiționale: Alături de cerere, veți fi solicitat să furnizați diverse documente, cum ar fi actul de identitate, documentul de proprietate, și altele.

  4. Plata Taxelor: Verificați tarifele pentru serviciile OCPI și asigurați-vă că taxa de procesare este achitată în mod corespunzător.

  5. Depunerea Cererii: Prezentați cererea și documentele relevante la biroul OCPI din zona dumneavoastră și obțineți un număr de înregistrare.

  6. Așteptare și Ridicare: Așteptați confirmarea procesării cererii și ridicați extrasul de carte funciară de la OCPI.

Cerere de reexaminare ocpi model

Pe lângă cererea pentru extras de carte funciară, există situații în care poate fi necesară depunerea unei cereri de reexaminare la OCPI. Aceasta poate fi solicitată în cazul în care există neclarități sau erori în informațiile cuprinse în carte funciară. Un model de cerere de reexaminare OCPI poate fi obținut de la biroul OCPI sau online.

Frecvente întrebări și răspunsuri

1. ce documente sunt necesare pentru depunerea cererii de extras de carte funciară?

Răspuns: Printre documentele necesare se numără actul de identitate, documentul de proprietate, și cererea completată.

2. cât durează procesarea unei cereri de carte funciară?

Răspuns: Timpul de procesare poate varia, dar în mod obișnuit, acesta poate dura câteva săptămâni.

3. cum pot obține un model de cerere de reexaminare ocpi?

Răspuns: Puteți solicita un model de cerere de reexaminare la biroul local OCPI sau să îl descărcați de pe site-ul oficial al instituției.

4. care este rolul ocpi în acest proces?

Răspuns: OCPI gestionează evidența publică a proprietăților imobiliare și oferă servicii legate de cadastru și carte funciară, inclusiv eliberarea extraselor de carte funciară.

Aceste informații și pași ar trebui să vă faciliteze procesul de obținere a extrasului de carte funciară. În cazul unor situații specifice sau întrebări suplimentare, recomandăm consultarea directă a biroului OCPI.

Vezi și:

Photo of author

Tanase

Lasă un comentariu